loading...

بهترین مرجع مسجد غدیر باباعلی مشهد

بازدید : 0
چهارشنبه 19 ارديبهشت 1403 زمان : 10:51

بقاع امامزاده عبدالمطلب در چهار کیلومتری مسجد غدیر بلوار معلم مشهد روستای پیک از توابع شهرستان زرندیّه و در کیلومتر چهل بزرگراه ساوه ـ طهران واقع گردیده‌است.این سازه بسیار بدیع‌خیس و شاخص‌خیس از دیگر بناهای روستا بوده و به سبب ساز رده اعتقادی و مذهبی آن میان عموم محل بسیار آیتم دقت می باشد. زیارتگاه ”امامزاده عبدالمطلب” در لبه جنوب غربی روستا و نسبتاً در مسافت یک کیلومتری آن و در بین تپه ماهورهای معدود طول حومه روستای ” پیک” واقع گردیده که به وسیله یک جاده خاکی به روستا مرتبط می‌شود.

قسمت های تشکیل دهنده دسته امامزاده
بنای امامزاده عبدالمطلب مسجد غدیر فلاحی مشهد در برگیرنده دسته امامزاده حسینیه، انبار، غسالخانه، اتاق‌های اقامتی، دستشویی و اتاق کفش‌کن میباشد.

صورت ظاهری
از درون به طور یک مربّع چهار ضلعی به بعدها حدود ۵/۸×۷ متر میباشد که از خارج از پی به طول حدود ۳ متر چهار ضلعی و آن‌گاه به طول ۷۰/۱ به طور هشت ضلعی میباشد و بر روی آن، گنبد به طور مخروطی از باطن و هرمی ۱۲ سوراخ از بیرون تاسیس گردیده‌است.در طرفین مقبره، دو اتاق به بعد ها ۷۰/۲×۲۰/۳ نزدیک به سال ۱۳۳۰ تشکیل‌شده و روی آن‏ها نیز دو اتاق خرد تاسیس گردیده‌است. در طی قاجاریّه و نزدیک به سال ۱۲۵۰ هـ. ق، حیاط با شکوهی به بقاع الحاق گردیده که طول آن ۵/۶ متر میباشد.زیارتگاه تک ایوانه نام برده به صورت کلی دارنده یک صحن با پلانی مربع صورت میباشد که گنبد اساسی بر روی آن واقع گردیده و تک ایوانی نیز در سمت شمال آن جای‌دارد.

در طرفین این حیاط، تک حجره‌هایی مسجد بابا غدیر مشهد دو طبقه وجود داراست که رویه ورودی به بام از درون حجره شرقی میباشد. گنبد سازه مثلا گنبدهای هرمی صورت ترکدار میباشد که به طور دوازده وجهی بوده و به طور دوپوشه و با خیزی نادر در گنبد فوقانی ایفا گردیده است. طریق اتصال گنبد بیرونی به گنبد درونی در‌این سازه بسیار قشنگ و چشمگیر میباشد.

گنبد سازه، هرمی ۱۲ سوراخ به طول حدود ۱۵ متر از کف زمین میباشد که با کاشی‌های فیروزه رنگ به بعدها ۸×۱۸ سانتی متر هنرمندانه و بسیار قشنگ طرّاحی گردیده بود. دیوارهای بقاع با آجرهای ۲۲×۲۲ و به قطر ۷۰/۱ متر پوشش یافته و
سقف مقبره به طور ضربی ایفا گردیده مسجد بابا قدرت مشهد است. در صحن تبارک حرم، تعداد ۱۳ اتاق به بعد ها تقریبی ۵۰/۴×۱۰/۳ متر به عنون زایر سرا تشکیل شده و قبور ۶ شهید زمانه پیکار تحمیلی زینت نصیب آن میباشد.

این سازه نیز همچون عمده بناهای تاریخی جان دار در محل، از ساخته‌های زمان صفویه هست.

بازدید : 7
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 زمان : 14:55


امامزاده ابراهیم وقاسم آستارا مدفن فرزندان امام مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد موسی کاظم (ع) میباشد که در هفت کیلومتری جاده‌ی آستارا به سمت تالش و در روستای کانرود از توابع قسمت لوندویل جای دارد. ضریح این امامزاده در حوالی شبستان، کاروانسرا و بازار قرار گرفته میباشد. به‌تیتر یک کدام از مجهزترین مرکز ها مذهبی گیلان و جاهای جالب آستارا، سالانه هزاران زایر برای زیارت و پرداخت نذورات بدین امامزاده مراجعه می‌نمایند.بنای بقاع نوساز، گسترده و مجلل است دیوارهای مقبره از سنگ مرمر سیاه، سقف بقعه طاق مدور با مقرنس کاری و آینه کاری و بام گنبد کاشی کاری گردیده‌است. یک بارگاه فلزی مشبک آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد و شیشه‌حایل روی مبنا‌ای از سنگ مرمر کبود قراردارد که مرقد امامزاده‌ها را پوشانده میباشد تاسیسات مقبره مشتمل بر: مسجد زنانه(زینبیه)، مسجد مردانه (عباسیه)، در دو طرف بقعه و چسبیده به آن، زائر سرا، وضوخانه، اتاقهای هواخواهی و سرایداری و پارکینگ میباشد.

مسافران نوروزی و تابستانی و گردشگران رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد بعد از طی فاصله زمان بر تا آستارا ، در اطراف ورود به شهر (کمتر از ۵ کیلومتر ) در کنار بقاع امامزاده ابراهیم وقاسم توقف می نمایند و به زیارت آنان میپردازند.مقبره این امامزادگان که در کنار جاده جای‌دارد بسیار باصفا و معنوی میباشد و دو رکعت نماز و زیارت ، خستگی راه و روش را از بدن مسافران می زداید.

طریق دسترسی به امامزاده ابراهیم و قاسم
نشانی : استان گیلان، ۷ کیلومتری شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد آستارا – تالش

بازدید : 0
يکشنبه 9 ارديبهشت 1403 زمان : 14:10

تزئينات منار به سه تیم تقسيم مي گردد : كتيبه آجري، تزئينات مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد آجري، تزئينات معقلي


كتيبه ها
منار مسجد جامع سمنان داراي دو كتيبه بسيار اصلی به خط كوفي معقد يا برگدار (گره دار) میباشد.
در هر دو كتيبه كه يكي دربرگیرنده آيات قرآن و يكي حاوي اسم باني سازه میباشد. كتيبه فوقاني كه با فاصلة يك نوار تزئيني در گلويي منار قراردارد آيه 32 سوره فصلت (سجده) را به تفصیل ذيل در خویش جاي داده میباشد
كتيبه زيرين كه با اندكي مسافت از محاذي بام مسجد جای‌دارد. داراي متني به گستردن ذيل میباشد: “بسم الله دستور ببناء هذه المناره الامير الجليل السيدا ابو حرب بختيار بن محمد مولي اميرالمؤمنين” چنين به حیث مي برسد كه كتيبه ها فارغ از طرح قبلي بر روي منار تشکیل شده و به همين آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد جهت به دليل كمي جا دو كلمه از پایان آيه را جا انداخته اند.
تزئينات آجري
كار موفقیت خشت و نقش آن در تزئينات پيكر خارجي مسجد جامع سمنان را به وضوح مي اقتدار در منار مسجد مشاهده كرد. اين منار همچون منارهاي قرن پنجم و ششم هجري بخصوص در بخشها خراسان و قومس و اصفهان داراي بخشهاي مختلف با تزئينات گوناگون مي باشد

نقوش هندسي، زيگزاگها و صليبها با ريزه كاري هاي رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد جذاب و چشمگير با پس و پيش گذاشتن آجرها القاء گردیده‌است كه از حیث زيبايي در نهايت اعتبار میباشد و تناسبي كه بين اين مناطق از لحاظ تزئينات و ارتفاع آنان در لحاظ گرفته گردیده حاكي از آشنايي كامل هنرمندان به اصول مرتبط با گزینش بعدها متناسب میباشد و همين ذوق و سلیقه و اعتنا میباشد كه منار مسجد جامع سمنان را بصورت بكي از زيباترين اثرها معماري قرن پنجم در آورده میباشد. نماي بخش تحتاني منار تا طول 7 متري در زير بناي همسایه مخفی میباشد و از نماي خارجي و تزئينات آن چيزي به دیده نمي خورد.

می قدرت اعلام‌کرد ساختمان و منا مسجد جامع سمنان آنطور كه معین میباشد از عمر متعددی برخوردار‌است و برخی از مؤلفین حتی مجال ساختمان آن را به پیش از اسلام و یا این که قرن ها اولیه اسلامی میرسانند اما بایستی بگوییم كه به احتمال زیاد از فرصت حكومت سلاطین سلجوقی و قریب به اعتقادوباور در طول حكمرانی شاه سنجر پیكره و پوسته اساسی مسجد ریخته گردیده‌است.

در قرن ها آن‌گاه به ویژه در حین حكومتهای تیموریان و صفویه و قاجاریه ملحقات و اجزای جدیدی به آن اضافه گردیده و یا این که برخی از قسمتهای مسجد آیتم تجدید بنا قرار گرفته میباشد.

مسجد جامع سمنان در سال ۱۳۷۸ با شماره تصویب ۲۳۲۵ به‌تیتر یک شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد کدام از اثرها ملی جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده میباشد.

مسجد سيد از مساجد اصلی در جمهوری اسلامی ایران و واپسین بنای مشهور عصر قاجار میباشد که در شهر اصفهان، جنب بازارچه ی بید آباد واقع گردیده‌است که به مسجد سید اصفهان نیز آوازه داراست.

بازدید : 5
يکشنبه 2 ارديبهشت 1403 زمان : 14:06

اجزا و موادتشکیل دهنده معماری
در موادتشکیل دهنده معماری مو جود در میدان مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد خان، وحدت شکلی و پیوستگی وجود دارااست و مصالح به شغل رفته در آن، بوم آورد و هماهنگ با اقلیم شهر یزد میباشد که به کارگیری از این نوع مصالح اثر بسزایی در ساخت تصویر فرضی به و یادماندنی از فضاهای شهری یزد اینجانب پاراگراف میدان خان در ذهن بازدیدکنندگان از این فضاها داشته میباشد.
یک کدام از مهم ترین اجزا معماری جان دار در میدان خان، جداره های آن میباشد. جداره های جان دار در میدان از اصالت و قیمت تاریخی برخوردارند. جداره های تشکیل دهنده ی میدان آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد خان یکی دست اندرکاران ساخت کنندهی تصورات خیالی می باشند. این جداره ها که از تکرار قوس های بی آلایش به وجود آمده اند، ریتمی را در فضای میدان تولید کرده اند. لذا این تشخص جداره ها بین بافتهای همجوار به نوعی تداعی نام و نشان در میدان خان را داراست.

دسترسی ها و ورودی ها
این میدان دارنده شش دسترسی از رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد راسته بازارهای گوناگون میباشد، گرچه دسترسی مهم آن از بازار قیصریه و مقابل ورودی مکتب ی خان بوده میباشد.

تعدد دسترسی ها به میدان، سبب ساز زنده نگهداشتن و محافظت همت آن شد‌ه‌است. ورودی های میدان خان، قابلیت استعمال به طور همزمان از میدان را برای پیاده ها و سواره ها مهیا می نماید. بعضا از بخش های میدان، صرفا به اشخاص پیاده تخصیص داراست. از‌آنجا‌که ساخت و ساز قابلیت و امکان پیاده روی در فضاهای شهری میتواند به تقویت شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد نام‌و‌نشان جمعی در‌این فضاها بپردازد، لذا می اقتدار اعلام کرد میدان خان از این جهت نیز بستر ساز نام و نشان جمعی میباشد.

بازدید : 2
دوشنبه 27 فروردين 1403 زمان : 12:01

حرم امامزاده هبه الله (ع) در روستای توکل شهرستان مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد شازند وایشان جای‌دارد.این زیارتگاه در دامنه کوهی واقع گردیده است و آب بسیار سردی از پایین ساختمان آن از دل کوه خارج میاید. در ماه محرم هیات های سوگواری روستاهای دور و بر مثلا چشمه پهن، واشه، عمارت، قاسم اباد ، قلعه پسیجان و روستای توکل درین زیارتگاه تجمع کرده و به سوگواری میپردازند.

تابستانها و فصل‌پاییز مدام این زیارتگاه آکنده از جمعیت میباشد.بر پایه ی بازرسی های انجام یافته به وسیله یک موسسه پژوهشی شهر قم ، این امامزاده نسل نهم حضرت امام سجاد(ع) میباشد. شجره ان هم به‌این تفصیل میباشد. سید هبه الله فرزند علی فرزندالحسین فرزند ابو جعفر محمد فرزند علی فرزند ابوالحسن محمد فرزند علی برطه فرزند آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد الحسن الافطس فرزند ابوالحسن علی اصغر فرزند امام زین العابدین. ولی سید هبه الله فرزندی بنام محمد داشته میباشد.

این زیارتگاه ساختمان آجری نوساز دارااست. بنای آن دو طبقه و به طور کامل تازه میباشد. دور و اطراف آن محوطه سازی اندکی شد‌ه‌است و و زورار روی آن می نشینند. در ساختمان زیارتگاه رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد و در طبقه فوقانی تالار بسیار بزرگی وجود داراست که مرقد مطهر میانه آن قرار گرفته میباشد. بارگاه زیارتگاه روی مرقد قرار گرفته میباشد. نماز جماعت گاه و بیگاه با حضور زائران در نزدیکی بارگاه اجرا مي شود.در ۲۰۰متری زیارتگاه نیز قبر دو شهید حمایت مقدس جای‌دارد.

امامزاده پنج بدن زرندیه

امامزاده پنج بدن در شهرستان زرندیه، قسمت مرکزی، شهر مامونیه، بافت قدیم محله زرند کهنه و درمیان گورستان همگانی و در جوار میدان ابی طالب جای دارد.عمر این امامزاده مرتبط با شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد عصر ایلخانی – زمان صفوی – عصر قاجار میباشد.

بازدید : 7
يکشنبه 26 فروردين 1403 زمان : 15:36

منبر ارتباط هدایت گری وموعظه امام میباشد با امت. بدین مسجد غدیر بلوار معلم مشهد ترتیب از این لحاظ شبستان، به گونه ای تردید می گیرد که عامه نمازگزاران بتواند استفاده کننده در دسترس و آشنای امام باشند وامام بر منبری فراز می‌آید تاذکر را پیام را خوب به آن ها منتقل کند وقدرت دقت وتفكر وتعقل مخاطبینرا که پیشگفتار هم اکنون دعا ونیایش و حضور قلب میباشد، بر انگیزاند و تعهد متقابل امام وامت را تسهیل گردد وحجت ها مجموع، از این سپس، مبنا عمود بر قبله به جهت جهت صوت و دیدن روی امام رجحان میابد.

ورودی
ورودی مسجد اهل ایران آغـاز یک دعوت میباشد، در ورودی مسجد بـا نام‌و‌نشان خاص خویش آدم را فـرا می خوانـد تـا از عصیان و طغيـان ذهـن در کوچه و بازار خویش را رها کرده و با امیال و پراکندگی ذهنـش سـامان دهـد و فکـر خـود را وحدت بخشـد. مدد بردن آدم به سـردر مسجد بشر را از رهـا بودن و ول بـودن آزاد مسجد غدیر فلاحی مشهد می نماید.

اگرچه بدنه فرنگی مسجد اهل ایران بایستی سـاده و معمولی باشـد، البته همـه جلب توجـه و جاذبه خویش را در ورودی متجلی می کنـد، چـون مسجد بشر را رهگذر نمی خواهـد، مسجد برای حضور انسـان آفریده شـد، آغوشـش را به سوی وی گشوده می نماید.

راز در مسجد در کشور‌ایران تشبیهی از فضای آفرینش میباشد، چون بمانـند پیکر آدم در خط افـق کلیه چیز قرينـه و در خـط عمود هیچ چیز قرینه وجود ندارد و نشانه تکان بشر میباشد از خـاک تا پروردگار.سردر ورودی مسجد نـه وابسته به باطن میباشد و خیر وابسته بـه بیـرون و درعین هم اکنون به هر ۲ سمت وابستگی خیال و خاطر دارااست. ورودی مساجد در‌صورتی‌ مسجد بابا غدیر مشهد که طوری وارد میشود که علاوه برجاذبه زیاد محلي را بـرای نشستن آماده آورد بـه جای بسیار نیکی برای ارتقاء تعاملات و رابطه ها اجتماعی می شـود، به طورکلی می اقتدار خاطرنشان کرد که «باب» در مسجد تاریخی سمبل و نمـاد بیرون شـدن از دانا كثـرت و رو به فقید وحدت میباشد.


راز در
سردر مسجد اهل ایران نسبت به دور و اطراف خویش شاخص خیس، حجیم خیس و بلند ترند. بنابراین بشر در مقابل مقیاس تعالی و چشمگیر سردر، با تحسین این عظمت خویش را عبد و بنده حقیری در ضریح متعالی معبود مییابد. تزیینات راز در کامل خیس از سایر بخش های ورودی میباشد. خطاطی آیه‌ها قرآن، کاشی کاری، کاربندی و مقرنس کاری به عنوان مسجد بابا قدرت مشهد مثال این تزیینات می‌باشند.

بازدید : 13
شنبه 25 فروردين 1403 زمان : 14:05

مسجد فهرج با 1400 سال عمر از اثرها عصر ساسانیان مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد و در روستایی به همین اسم در جنوب شرقی شهر یزد و در مسیر بافق جای دارد. این سازه در نصیب کهن روستا و در سمت جنوب شرقی فضای مربع صورت کوچکی که به “حسینیه” دارای اسم و رسم است، قرار گرفته میباشد.
به لحاظ میرسد بنای اساسی مسجد فهرج مانده از اثرها زمان ساسانیان میباشد که در طی خلافت قدمت ،نصفه نخستین قرن هجری به مسجد تبدیل گردیده‌است و به روایتی از کهن ترین مساجد کشور‌ایران آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد به‌حساب می‌آید. گفته می‌شود که تشکیل داد مسجد جامع فهرج با اعتنا به غرض اساسی سپاه اعراب در فتح سریع سرزمینهای نو، تنهاً برای برگزاری نماز و ذکر نمادین حضور اسلام در‌این بخشها بود.

ماجرا دیگری درباره پیشینه این مسجد تاریخی وجود داراست که با دقت به وجود بعضا از مختصات معماری ساسانی در مسجد جامع فهرج که در قرن ها اول اسلامی در کشور ایران متداول بود نمی تواند رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد به تنهایی دلیلی برای ایجاد کرد آن در قرن اولیه یا این که دوم هجری باشد.

ولی وجود تزئینات و جزئیات اصیل معماری به ویژه مقایسه تطبیقی آنان با بقیه مساجد اول درجهان اسلام این عقیده را بیشتر تقویت می نماید که مسجد جامع فهرج در شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد قرن ۳ هجری قمری و به احتمال زیاد در نصفه دوم این قرن در فهرج تاسیس شده است.

بازدید : 17
سه شنبه 21 فروردين 1403 زمان : 14:40

طبق نوشته های ابن بطوطه جهانگرد مراکشی مردمی مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد که به زیارت سعدیه می آمدند جامه های خویش را در آبگینه مرمری آنجا می شستند و معتقد بودند که‌این آب شفابخش میباشد.

در اوایل زمانه قاجار یکی‌از علمای شیراز فتوای تخریب و شکستن سنگ قبر سعدی را بخشید آن هم به انگیزه سنی مذهب بودن سعدی که خوشبختانه برنده نشد.

از سال 1387 سکه های برنزی 50 تومانی آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد مزین به نقش سعدیه شد و از سال 1389 اسکناس های 10 هزار تومانی هم با تصویر آرامگاه سعدی چاپ شدند.

440 سال قبلی یعقوب ذوالقدر خانقاه و آرامگاه سعدی را ویران کرد و 189 سال بعداز این واقع عمارتی در خور روضه خوان به فرمان کرم خان زند ساخته شد.


جستجوی الگوهای تاریخی برای پیاده سازی رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد آرامگاه سعدی با محاسبه داده های کالبدی و کارکردی و معنایی آرامگاه های مربوط به عصر هنگامی (عصر ایلخانی) ، مکانی (شیراز) شخصیتی (عارف – شعر سرا)، انجام یافته میباشد. فیض این بررسی الگوی پیاده سازی آرامگاهی زیارتی یادمانی از نوع مذهبی را ارائه می نماید که از هیبت و مصالح معماری شیراز و زمان ایلخانی اثر می پذیرد و در انطباق با ریشه های فرهنگی بستر وقتی و مکانی خویش صورت میگیرد . آرامگاه روضه خوان مشرف الدین بن مصلح الدین سعدی شیرازی در تاریخ 20 آبان 1353 به شماره تصویب 1010.3 در انجمن اثرها ملی به تصویب شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد رسیده میباشد.

بازدید : 2
دوشنبه 20 فروردين 1403 زمان : 12:21


در مسجد سيد اصفهان نزیینات آجری غیروابسته از بدنه ی مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد مهم دیوار نیست، بلکه بیشتر تحت عنوان عنصری زیربنایی به عمل رفته میباشد. برای مثال نصیب هایی که خشت در آن‌ها به عمل رفته عبارتند از گنبدها، قوس ها، طاق ها، ستونها، مشبک کاری، کتیبه های بنایی پررنگ و غیره هم اینگونه از آن برای تولید رنگ خاکی قضیه در کاشی کاری معقلی و دیگر تزیینات مستعمل میباشد.

حجاری روی سنگ
حجاری در مسجد سید نقش عمده ای آدرس مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد داشته و به دو شکل مشهود است: گلدان های معمولی و نقش دار، که معمولاً در مبنا پیچ ها قرار دارا هستند، یا این که به طور لوح نقش پررنگ می‌باشند.
گلدان نقش دار محور پیچ که در تقاطع دیوار تراس مسجد سید با دیوار تراس جنوبی در نبش راست ورودی تراس جای دارد. این نقش دربردارنده نقوش گیاهی انتزاعی نقش پر رنگ میباشد که به صورت متقارن حکاکی گردیده اند.
این گلدان نیم پررنگ بر قطعه سنگ مکعب شکلی رزرو مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد حجاری گردیده و خطوط گوشه و کنار آن تصوری از یک فریم را ساخت می کنند.
سطح گلدان صقلی گردیده و قضیه آن معمولی و سوای هر سیرتکامل نقشی میباشد تا تمرکز مشاهده کرد استفاده کننده را بر گلدان متوجه نماید. در فرورفتگی اساس گلدان دو خط افقی سطح ها غیروابسته ای را ساخت‌و‌ساز کرده اند که در آن ها نقش مایه ای گیاهی با ریتم مشخصی تکرار شد‌ه‌است.
در بخش بالای گلدان نیز، در نقطه اتصال راز گلدان با بدنه، ابزاری گیاهی نقش غیروابسته کردن دو نصیب ذکر شده را ذمه دار شد‌ه‌است . بین خطوط جداکننده ذکر شده ، نقوش گیاهی متفاوتی سطح های را شماره تلفن مسجد غدیر باباعلی ارشاد مشهد مالامال نموده اند.

بازدید : 3
يکشنبه 19 فروردين 1403 زمان : 16:26


بقاع امامزاده محمد هلال ابن علی (ع) با سردرب مسجد غدیر بلوار معلم مشهد و هشتی ورودی رفیع و بسیار خوشگل و صحن های پهناور که بدنه های داخلی آن‌ها با کاشیهای معرق ومعقلی و کاربندیهای زیبائی تزئین شده است. رواقهای مزین به اشکال قانونی بندیهای معماری سنتی یاروهمدم با گنبد بلندمرتبه و گلدسته های مختلف کاشیکاری ، این موسسه زیارتی و سیاحتی را به یکی‌از جالب ترین اماکن این منطقه مبدل ساخته میباشد. عمر بنای این بقاع به دورانهای پیش از صفویه مربوط می‌شود . آئینه کاری سقف مسجد غدیر فلاحی مشهد بقاع مطهر آن به نذر و به امر مهربان خان زند انجام شده میباشد. گلزار شهدای آران نیز در جوار این مقبره جای‌دارد و جلوه خاصی به این موسسه داده میباشد.

هلال بن علی (ع) که بود؟
حضرت محمد هلال بن علی (ع) در شب مسجد بابا غدیر مشهد نخستین ماه خوش یمن رمضان سال ۱۴ هجری قمری در مدینه منوره متولد گردیدند. امیرالمؤمنین(ع) برای ادای نماز مغرب به مسجد رفته بودند که قنبر، غلام آن حضرت، خبر به دنیاآمدن این نوزاد را به مولایش اعطا کرد. حضرت با شنیدن این خبر ذوق زده گردیدند. زیرا روی نوزاد را همچون ماه شب چهاردهم براق دیدند. برای ادای شکر این نعمت به افق نگاه کردند. زیرا چشمش به هلال ماه رمضان به‌زمین‌خورد و ماه هم جدید گردیده بود فرمودند: « اَلحَمدُلِله هذا هِلالً وَجهُهُ . شکر خدای را که فرزندی به ما کرامت نموده که پرورش همانند ماه میباشد ». به همین مناسبت اورا « محمد هلال »اسم گذاشتند مسجد بابا قدرت مشهد و از آن پس بود که به « هلال علی» آوازه یافت.

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 180
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 93
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 116
  • بازدید ماه : 132
  • بازدید سال : 14011
  • بازدید کلی : 15609
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی